Ceaiul verde întinereşte şi ne protejează de radiaţiile solare

Home / Noutati / Ceaiul verde întinereşte şi ne protejează de radiaţiile solare

Ceaiul verde întinereşte şi ne protejează de radiaţiile solare

Beneficiile ceaiului verde asupra organismului sunt arhicunoscute. Însă se ştie mai puţin că poate contribui şi la îngrijirea pielii, la păstrarea unui ten sănătos şi la îndepărtarea ridurilor. Iată câteva beneficii, dar şi unele reţete care vă pot fi de folos.

Un puternic antioxidant
Ceaiul verde este un antioxidant puternic, mai eficient decât vitamina C de cel puţin 100 de ori, iar decât vitamina E, de 25 de ori. Aşadar, o mască sau o loţiune cu ceai verde va face, încă de la prima aplicare, ca tenul dumneavoastră să fie mai proaspăt şi să strălucească de sănătate. Chiar şi o simplă compresă cu ceai verde ajută ca pielea să fie protejată de toxinele din mediu, de razele ultraviolete ale soarelui, de radiaţii, de fumul de ţigară şi de alţi factori care produc poluarea aerului.

Previne cancerul de piele
Fie că este aplicat direct pe piele sau consumat zilnic, pe post de revigorant matinal, ceaiul verde îşi păstrează efectele profilactice împotriva arsurilor solare şi a riscului de cancer de piele. Efectul benefic este datorat catehinelor, compuşii naturali din ceai care au multiple beneficii antioxidante şi antiinflamatorii. Specialiştii au demonstrat că ceaiul verde poate fi o alternativă naturală eficientă la loţiunile de protecţie solară. Aplicat pe piele, cu cel puţin 30 de minute înainte de expunerea la soare, filtrează cu succes razele UV. Mai mult, consumat constant, scade semnificativ riscul de cancer de piele, întrucât substanţele antioxidante din el ţin la distanţă radicalii liberi şi enzimele care dăunează celulelor pielii şi le predispun la malignizare.

Recent Posts

Leave a Comment

Contactati-ne!

Ne puteti contacta folosind formularul de mai jos. Pentru programari va rugam sa ne sunati la 0723426169.

Ilizibil? Schimba text. captcha txt