Machiajul prematur risca sa imbatraneasca tenul

Home / Noutati / Machiajul prematur risca sa imbatraneasca tenul

Machiajul prematur risca sa imbatraneasca tenul

În timp ce unele mămici îşi lasă fiicele să se machieze de la vârste foarte fragede, altele le interzic cu desăvârşire astfel de practici până ajung adolescente. Noile studii scot însă la iveală adevărul despre cum ar trebui fetiţele să se îngrijească de frumuseţe.

Copilele se rujează, imitându-şi mamele
Un studiu lansat recent de compania de cercetare NPD şi realizat special pentru industria cosmetică dedicată tinerelor a dezvăluit rezultate uimitoare. Se pare că nici măcar adolescentele şi tinerele doamne nu sunt atât de atrase de machiaj cum sunt fetiţele cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani. În momentul în care încep să se machieze, cele mai multe copile optează pentru mascara, tuş pentru pleoape şi ruj. Cel mai folosit produs de participante a fost mascara, şi nu rujul sau glosul, aşa cum s-ar fi aşteptat probabil să afle majoritatea părinţilor. Se pare că fetiţele nu folosesc aceste produse lăsându-se influenţate de vedetele preferate, ci pentru că le văd la mame sau la surorile mai mari.

Trebuie încurajate să folosească o cremă hidratantă
Înainte de a decide dacă este sau nu indicat ca fetiţele să folosească produse de machiaj, mămicile ar trebui să ştie că e un lucru pozitiv ca micuţele lor să fie interesate de modă şi de metode de înfrumuseţare. În schimb, dacă li se interzice să se machieze, o vor face pe ascuns. De aceea, specialiştii spun că trebuie încurajate să folosească o cremă hidratantă cu o formulă foarte uşoară sau balsam pentru buze.

Recent Posts

Leave a Comment

Contactati-ne!

Ne puteti contacta folosind formularul de mai jos. Pentru programari va rugam sa ne sunati la 0723426169.

Ilizibil? Schimba text. captcha txt